Ultratherma-warmtepompen: rendement verzekerd

Met een Ultratherma-warmtepomp bent u op elk moment en in elke situatie van het beste rendement verzekerd. Lage buitentemperaturen? Het rendement van uw Ultratherma-warmtepomp blijft optimaal.

Ijsvorming en uw rendement

Ijsvorming bij warmtepompen is een combinatie van:

1. hoge luchtvochtigheid;
2. regen;
3. sneeuw;
4. buitentemperaturen van minder dat +7 °C.

Een lucht-warmtepomp onttrekt +8 °C warmte aan de buitenlucht waardoor de temperatuur in de warmtepomp zelf - bij buitentemperaturen lager dan +7 °C - onder het vriespunt zakt. Wanneer de warmtepomp lucht aanzuigt, zuigt ze ook vochtigheid, regen en sneeuw aan. Wanneer die vocht, regen of sneeuw de ijskoude lamellen van de warmtewisselaar in de buitenunit raakt, ontstaat er ijsvorming tussen de lamellen.

Ultratherma-warmtepompen beperken ijsvorming tot een minimum:

- Uw wamtepomp heeft een lamelafstand in de warmtewisselaar van 3 mm in plaats van de standaard 1 mm: uw warmtepomp vriest minder snel dicht waardoor ze minder dooimomenten nodig heeft. Uw rendement stijgt.

- Uw warmtepomp kent na elk dooimoment een nadrupmoment: voor de compressor opnieuw begint te werken, blaast de ventilator de druppels dooiwater uit de lamellen waardoor ze langer ijsvrij blijven.

- Uw warmtepomp heeft een afvoerbak die uitgerust is met een inox verwarmingsweerstand: het afgevoerde dooiwater vriest niet opnieuw aan waardoor uw warmtepomp onderaan ijsvrij blijft.

Lage buitentemperaturen en uw rendement

Ultratherma-warmtepompen bevatten technologieën die uw rendement bij lage buitentemperaturen garanderen:

- Een EVI-compressor met eigen gasinjectie: ook bij lage buitentemperaturen blijft de compressor op bedrijfstemperatuur waardoor het warmtetransport optimaal is.

- Een thermostatisch expansieventiel: de gasexpansie is maximaal waardoor uw warmtepomp minder energie verbruikt om warmte uit de lucht te halen.

- Een platenwarmtewisselaar: de warmteuitwisseling verloop heel snel waardoor het verbruik van uw warmtepomp daalt en het rendement stijgt.

Bestaande radiatoren en uw rendement

Met het bivalent systeem haalt u maximaal rendement met uw bestaande radiatoren of convectoren:

- bij extreme vriestemperaturen schakelt u probleemloos over naar uw bestaande verwarmingsketel zodat u in alle omstandigheden op de meest rendabele manier verwarmt.


Ontdek alles over het rendement van een Ultratherma-warmtepomp. Neem voor meer informatie contact op.

Naar vorige pagina.