Warmtepompen met bivalent systeem: efficiënt verwarmen met uw bestaande radiatoren

U wilt uw bestaande radiatoren gebruiken voor uw woningverwarming? Combineer uw lucht-water warmtepomp via het bivalent systeem met uw bestaande verwarmingsketel en verwarm uw woning efficiënt, ecologisch én rendabel in elke situatie.

Optimaal rendement

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als basis voor uw verwarming. Hoe lager de buitentemperatuur, hoe langer uw warmtepomp moet werken om uw woning te verwarmen met uw bestaande radiatoren. Gevolg? Het rendement van uw warmtepomp daalt. Het bivalent systeem maakt dat u ook bij lage buitentemperaturen optimaal verwarmt.

Bestaande verwarmingsketel

Het bivalent systeem is een parallel circuit: op de momenten dat de buitentemperatuur te laag is om met uw warmtepomp uw woning rendabel te verwarmen, schakelt u over op uw bestaande verwarmingsketel. Een oplossing die meer rendement biedt én goedkoper is dan bijverwarmen met elektrische back-up weerstanden. Uw warmtepomp blijft ook in dit geval uw 
sanitaire water verwarmen.

Voordelig verwarmen in alle omstandigheden

Het bivalent systeem biedt u vele voordelen:

  • U behoudt bij renovatie uw bestaande radiatoren.
  • U verwarmt bij alle weersomstandigheden rendabel én economisch.
  • U hebt geen elektrisch meerverbruik door energieverslindende back-up weerstanden.
  • U verwarmt op de goedkoopste wijze: bijverwarmen met back-upweerstanden is duurder dan bijverwarmen met stookolie of gas.
  • Uw warmtepomp verwarmt in alle weersomstandigheden uw sanitaire water.


Wilt u meer weten over de werking van het bivalent systeem? Neem contact op.